• Ne gasiti pe:

Recomandare pompa de san

Buna tuturor proaspetelor mamici

Sunt mamica unui bebe de 4 luni si vreau sa va impartasesc experienta mea cu pompele de san.
Din maternitate am inceput sa am probleme cu sanii, fetita mea dormea majoritate timpului si nu am avut ocazia sa o alaptez. Bustul meu a inceput sa se tensioneze si imi era din ce in ce mai greu sa scot laptele din san. Am avut noroc cu o moasa care mi-a facut masaje si mi-a desfundat din canale. Zic din canale pentru ca a trecut foarte mult timp pana am reusit sa scot laptele cum ar fi normal. Si in prezent la 4 luni unul dintre sani imi este mult mai mare ca dimensiune decat celalat si produce lapte de trei ori mai mult.
Am primit o gramda de sfaturi de la prietene, asistente si doctori pentru problemele mele cu sanii de exemplu: - sa scot tot laptele din san (am facut asta, dar nu ma ajutat pentru ca produceam la fel de mult) - sa scot doar o parte, cat sa-mi detensionez sanii (acesta metodata pentru mine nu a fost eficienta) - sa folosesc comprese calde inainte de pompare si comprese reci dupa (aceasta metoda m-a ajutat intr-o proportie mai mare) - etc.

Pompele de san manuale

Dupa cum stiti sunt pompe de san manuale si electrice.
Cu pompele de san manuale e mai greu, cel putin la inceput, cand trebuie sa te pompezi din trei in trei ore, repet, doar daca ai foarte mult lapte ca si in cazul meu, in care scot 220ml dintr-un san. Iar lucrul cel mai enervant este sa stai cate 20 minute, care le simti in fiecare noapte odata la trei ore.
In maternitate am folosit doar pompe de sani manuale. Am inceput cu pompa pentru san Primii Pasi care din punctul meu de vedere este buna, dar nu petru mamicile care produc cantitati mari de lapte. O alta pompa de san manuala pe care am folosito este pompa Dr. Life. Aceasta pompa este mult mai eficienta pentru cine o poate suporta, zic asta pentru ca este foarte dureroasa in momentul in care o atatasez la san.
Pompa pentru san manuala Avent, de care nu am auzit ca nu ar fi foarte practica. Aceste trei modele zic eu ca merita cumparate, din multitudinea de pompe care sunt pe piata.

Pompele de san electrice

Cea mai eficienta pompa de san electrica si pe care o recomand din suflet este speCtra S2.

Pompa de san electrica dubla S2 Spectra

Am ajuns sa-mi cumpar aceasta pompa dupa 2 luni de chin, pentru ca nu am mai facut fata cu cea manuala. Aceasta pompa este foarte practica, nu simti nici o durere si cel mai important lucru este ca socate o cantite mare de lapte intr-un timp foarte scurt.
Are mai multe functii: masaj si extragerea laptelui, lumina de fundal pentru pompare pe timpul noptii. Este foarte silentioasa, poti sa te pompezi langa cel mic in camera. Pretul este intradevar pe masura 729 RON, dar eu zic ca merita toti banii. Poti sa o achizitionezi de pe siturile de mica publicitate (Ex. olx.ro) sau noua de aici, dar eu am cumparat-o noua pentru garantie.

Am inteles ca de la 6 luni laptele se regleaza, cerere/oferta. Sfatul meu pentru voi este sa incercati sa nu va stresati chiar daca o sa ajungeti intr-un moment in care o sa ziceti ca nu mai puteti. Totul se rezolva cu calm si multa rabdare. Scoateti laptele cat sa nu va fie tensionati sanii sa nu ajungeti sa faceti furia laptelui.

Sa va fie de folos articolul meu. Mult noroc!