• Ne gasiti pe:

Indemnizatie crestere copil 2017

Calculator salariu
Indemnizatie crestere copil 2017
Introduceti venitul brut (in mana) pe ultimele 12 luni.

Cele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori se stabilesc in ordinea succesiunii acestora si nu in functie de perioadele mai favorabile. Numarul lunilor se calculează incepand cu luna nasterii copilului, adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, luarii in plasament sau in tutela.

Luna Venit NET

(in mana)

Venit BRUT RON

(in cartea de munca)

Luna {{ month.number }} {{ month.income_net }} RON
Vei primi lunar
{{ monthlyIncome }} RON

Indemnizatia nu poate fi mai mica decat salariul minim net: {{ this.minimum_income_2017_brut }} RON

Datele nu sunt corecte? Nu intelegi nimic? Raporteaza

Infomatii utile
  • Legea 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
  • Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
  • Indemnizatia lunara prevazuta se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.
  • Indemnizatia de maternitate este calculata si platita de catre angajator, in ziua de salariu. Prima indemnizatie de maternitate o vei primi in prima zi de salariu de dupa data la care incepe concediul de maternitate.
  • Cel putin o luna din perioada totala a concediului revine celuilalt parinte. In cazul in care celalalt parinte nu aplica pentru dreptul sau de concediu, perioada de concediu pentru primul parinte se diminueaza cu o luna.

Salariu brut = salariu din cartea de munca
Salariul net = salariu in mana

Rezultatele obtinute cu acest calculator au un caracter orientativ, ele putand varia in functie de diversi factori care nu au fost luati in considerare. Retete-Usoare.ro nu ofera niciun fel de garantie si nu isi asuma niciun fel de responsabilitate in ceea ce priveste daunele sau pierderile suferite de utilizator ca urmare a folosirii acestui calculator.