• Ne gasiti pe:
"Sfintisori" moldovenesti

"Sfintisori" moldovenesti

  • 269 Vizualizari
  • min
  • persoane

Ingrediente

, 500 g faina, 100 g margarina (sau ulei), 100 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 cubulet drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata , coaja rasa a unei lamai , 200 ml miere , 2 cani nuca macinata

Instructiuni

Se dizolva rojdia cu o lingurita de zahar in jumatate de cana cu apa calda, se adauga doua linguri cu faina si se lasa maiaua sa creasca 10 minute. Intre timp, se face un sirop din zahar si o cana cu apa si in alt vas se topeste margarina. Se cerne restul fainii si in ea se pune maiaua, se amesteca usor si se incepe framantatul. Se adauga margarina topita si siropul de zahar. Se pune si coaja de lamaie si se continua framantatul pana ce compozitia nu se mai lipeste de maini. Se aduna aluatul sub forma unei bile, se acopera si se lasa la crescut o ora. Se imparte aluatul in 10 parti si din fiecare se modeleaza un sul care se rasuceste sub forma cifrei opt. Se pun toti mucenicii intr-o tava unsa cu ulei, se dau cu apa amestecata cu zahar si se introduc la cuptor. Cand se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se ung cu pensula inmuiata in miere si se presara nuca.

  • 4 years ago


Retete asemanatoare