• Ne gasiti pe:
Drob de miel și ficat de pui

Drob de miel și ficat de pui

  • 858 Vizualizari
  • 90 min
  • 4 persoane

Ingrediente

maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi, etc), ficat de pui, 3 oua, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper

Instructiuni

Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata si se spala foarte bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu 2-3 lingurite de sare.Cand au fiert se toaca marunt sau se pot da prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei.Cand sunt aproape calite se adauga si patrunjelul si mararul tocate marut si se lasa inca 2-3 minute sa se inmoaie putin.Intr-un vas se amesteca maruntaiele impreuna cu ceapa, usturoiul si verdeata. Se pune cimbru dupa gust, sare si piper.Se adauga si cele 3 oua intregi si se amesteca bine pana se leaga compozitia.Luam 2 tavi, pe care le ungem cu unt si le tapetam cu pesmet sau se pune hartie de copt. Se pune un strat din compozitie, apoi se pun 4-5 oua fierte, depinde cat de lunga este tava. Si apoi acoperim bine cat sa nu se mai vada deloc ouale, unul l-am facut cu oua si unul simplu.Se da la cuptorul preincalzit timp de 50-60 minute si se lasa pana se rumeneste frumos.

  • 4 years ago


Retete asemanatoare