• Ne gasiti pe:
 Cupole cu jeleu de vin

Cupole cu jeleu de vin

  • 276 Vizualizari
  • min
  • persoane

Ingrediente

, 20 g faina, 3 oua, 150 g unt, 220 g zahar pudra, 100 g nuci, 1 plic de drojdie uscata, 2 linguri de cacao, 1 pahar de lapte Pentru decor, 10 piersici mari, 250 g frisca lichida Pentru sirop, 150 g zahar, 200 ml apa, 1 baton vanilie Pentru jeleu , 1 1 vin alb dulce, 250 g zahar, 10 foi de gelatina

Instructiuni

Se bat ouale cu zaharul pudra pana se obtine un amestec spumos. Se adauga, pe rand, cacaua, laptele rece, nucile rasnite si untul topit, amestecand continuu. Se incorporeaza apoi drojdia si faina cernuta in prealabil. Se amesteca totul bine pana se obtine un aluat omogen, care se toarna intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Se coace, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Intre timp, se fierbe un sirop din apa, zahar si batonul de vanilie pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga piersicile fara samburi, curatate de coaja si taiate in jumatate. Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga pe un gratar. Separat, se inmoaie gelatina in putin vin rece. Restul vinului se amesteca cu zaharul si se fierb impreuna pana se ingroasa. Se adauga gelatina inmuiata si se mai fierbe 1-2 minute pana se topeste complet. Se trece totul prin strecuratoare si se lasa sa se racoreasca putin. Se unge blatul prajiturii cu un strat uniform de frisca batuta, se asaza jumatatile de piersici si se toarna jeleul de vin imbracand toata prajitura. Se pune la rece 2 ore si se portioneaza in momentul servirii.

  • 4 years ago


Retete asemanatoare